(932) Conceptuele Strandwoningen Kamperland

(932) Conceptuele Strandwoningen Kamperland

Op het Sophiastrand te Kamperland zijn begin 2014 een 40-tal strandwoningen gerealiseerd. Deze strandwoningen worden gebouwd in opdracht van Roompot Beach Resort Kamperland. Het plan is ontwikkeld door Arcus Projectontwikkeling te Middelburg.

 

Deze vakantiewoningen, direct gelegen aan zee, behoeven niet in de winter te worden afgebroken en zijn dus ook in de winter bruikbaar. De woningen zijn geschikt voor een verblijf van 6 personen.

 

Een 10-tal van deze strandwoningen worden door ons bedrijf (gepre)fabriceerd in samenwerking met CascoTotaal te Terneuzen. Deze strandwoningen worden gebouwd volgens een totaal nieuw concept. Het casco wordt vervaardigd van beton, voorzien van kunststof kozijnen en een buitengevel van eterniet. De woningen worden in elementen op de werf van De Hoop vervaardigd en onder geconditioneerde omstandigheden ter plaatse zowel aan de buiten- als de binnenzijde geheel gebruiksklaar afgebouwd. Alle installaties worden af fabriek opgeleverd. 

 

Op het strand zijn in januari 2014 hiervoor de nodige voorbereidingen getroffen, zoals het inheien van de betonnen palen waarop de woningen verankerd worden. Tevens zijn vooraf de nutsvoorzieningen aangelegd. De pefab strandhuizen zijn eind februari / begin maart 2014 aangevoerd en geplaatst. Na de plaatsing volgde de afmontage, zoals het plaatsen van de keuken, het sanitair en de terrassen. Begin april 2014 zijn de woningen in verhuur bij Roompot Recreatie.    

 

projectteam:

Ewout Dek (projectleiding); uitvoerder Jeroen vd Willigen.