Geschiedenis

Medio 1965 kocht de heer Adrianus Anthonius Peters, geboren te Rosmalen op 19 augustus 1934, bouwbedrijf Haeck te Oost-Souburg. De naam werd na de overname gewijzigd in Aannemingsbedijf Peters N.V. Kantoor en werkplaats waren gevestigd aan het Ambachtsveld in Oost-Souburg. Het bedrijf telde destijds ongeveer 30 werknemers en hield zich voornamelijk bezig met nieuwbouw en verbouw van woningen en overige gebouwen.

 

Ad Peters was echter niet alleen aannemer maar ook zeker ondernemer. Hij zocht de uitdaging en de daarmee gepaard gaande kansen op. Peters bundelde eind jaren 60 de krachten met de voorloper van het huidige Heijmans. Als bouwcombinatie Heboma-Peters B.V. werden begin 70-er jaren vele woonwijken in Oost-Souburg gerealiseerd. Ook de flats van het verzorgingshuis Ter Reede te Vlissingen werden door hen gebouwd. Deze samenwerking werd in 1974 beëindigd.

 

Begin 80-er jaren was het malaise in de Bouw. Voordat ook Peters in de problemen kwam, wist het bedrijf als laagste inschrijver de opdracht te verwerven voor de nieuwbouw van het Psychiatrisch Ziekenhuis te Goes. Voor die tijd een enorme opdracht. Twee jaar werk verzekerd! Daarna weer genoeg kans op betere tijden.

 

 

Betere tijden braken inderdaad aan. Ondernemer Peters wilde groei en kocht eind 1985 de twee Middelburgse aannemings-bedrijven Geschiere-Wattel B.V. en MACO B.V. Beide bedrijven waren gehuisvest aan de Oostperkweg 19 te Middelburg. Het kantoorpand werd uitgebreid en de medewerkers van Aannemingsbedrijf Peters verhuisden begin 1989 van Souburg naar Middelburg. Drie zelfstandige bouwbedrijven gehuisvest onder 1 dak.

 

 

Om de efficiëncy te verbeteren en het bedrijf ook voor grote projecten in aanmerking te kunnen laten komen werden de 3 bouwbedrijven per 1 januari 1995 samengevoegd tot de Bouwgroep Peters B.V. Een bedrijf met 150 vaste medewerkers, waarbij kennis en vakmanschap voor op stond. Tot op de dag van vandaag een gezonde en solide onderneming.

 

Ad Peters heeft begin 2008 de aandelen Bouwgroep Peters verkocht. Deels aan zijn eigen personeel, deels aan bevriende zakenrelaties. Het voortbestaan van zijn geliefde bedrijf is hierdoor gewaarborgd. De heer Peters heeft op 23 juli 2009 afscheid genomen van zijn (oud)-medewerkers. Op 14 juni 2017 is hij helaas overleden. We zullen "baas Peters" nooit vergeten.