Inspiratie

Bouwgroep Peters deelt graag interessante updates of nieuwe ontwikkelingen

Klantverhaal Residentie De Karolingenburght, Oost-souburg

Na twee jaar beseften de reislustige Deborah en Hans dat hun nieuwbouwwoning in Alkmaar toch wel erg ruim voor hen was. Ze gaven Funda de zoekopdracht ‘penthouse’ en die gaf dit riante penthouse in Residentie de Karolingenburght als resultaat. Het feit dat dit penthouse zich in Zeeland bevond was even slikken voor ze, maar de woning was toch wel erg aantrekkelijk dus besloten Deborah en Hans de stap te maken. Er moest ook snel besloten worden, want dit was de allerlaatste woning in dit nieuwbouw appartementengebouw én binnen korte tijd zou het stel weer aan een lange reis beginnen.

 

Deborah: “Het ruime dakterras gaf de doorslag. We hebben hier de hele middag en avond het zonnetje op staan, ik kan niet wachten om hier gezellig een drankje te drinken.” Hans: “De communicatie tijdens de bouw verliep soepel en snel. We stapten vrij laat in, maar toch was het nog mogelijk om twee wanden te verplaatsen. Daarnaast wilden we wat zaken in de afbouw wijzigen, waaronder de plafondafwerking, ook dit was geen probleem. We zijn Zeeland steeds meer aan het ontdekken en kijken ernaar uit om na een mooie reis steeds weer thuis te komen in deze prachtige nieuwe ‘thuisbasis’.”

Klantverhaal Jazzboog fase 3, Middelburg

Onlangs ontvingen Bianca en Daniël de sleutel van hun nieuwe woning! Al in 2021 tekenden zij voor deze riante tweekapper in het project Jazzboog fase 3 in de Mortiere, Middelburg.

 

Voor Bianca betekende dit; terug naar Zeeland. Voor Daniël is wonen in deze provincie nieuw, maar hij kijkt er zeker naar uit. Bianca: “Wij woonden in Bergschenhoek, en waren op zoek naar een ruimere woning. Mede door de aantrekkelijkere Zeeuwse huizenprijzen en de bouwstijl van de wijk is onze keuze op deze woning gevallen. We zijn erg tevreden over hoe het bouwproces is verlopen, zowel met de kopersbegeleider als met de mensen op de bouwplaats. Het was erg fijn om via de bouwupdates regelmatig op de hoogte te worden gebracht van de bouwvorderingen.”

Klantverhaal C-Dock, Vlissingen

Alweer twee jaar geleden tekenden meneer en mevrouw Colet voor hun appartement in C-Dock te Vlissingen. Na ruim 43 jaar met veel plezier in Pauwenburg te hebben gewoond, wilden zij hun woning met ruime tuin verruilen voor een appartement.

 

Meneer Colet; “We willen makkelijk en snel de deur achter ons dicht kunnen trekken als we met onze camper op pad gaan. Nu hebben we geen zorgen meer over bijvoorbeeld het onderhoud van de tuin.” Mevrouw Colet; “Het is heerlijk om – nu we wat ouder worden – midden in de reuring van de stad te wonen. Het fijne van dit appartementengebouw is dat de bewoners heel gevarieerd zijn, van jong tot oud.” Meneer Colet; “Gedurende de bouw ben ik regelmatig naar de bouwlocatie toegegaan om iets lekkers te brengen. Die mannen werken toch maar hard door in weer en wind, dat verdient af en toe een extraatje vind ik. We zijn erg tevreden over de Kopersbegeleiding, we kregen altijd heel snel antwoord op onze vragen. Ook de oplevering verliep perfect, we hadden nauwelijks opleverpunten, en de punten die we hadden werden snel opgevolgd. We kunnen niet wachten om onze intrek te nemen in dit prachtige appartement!”

Nieuws Ook wij bouwen door!

Onlangs werkte wij mee aan een artikel van AM Zeeland. Stefan den Dekker van Bouwgroep Peters; ‘De verkoop van nieuwbouw loopt door en we zien de animo tijdens de bouw nu oplopen richting opleveringsdatum. Dat geeft ons vertrouwen en dus durven we eerder met bouwen te starten. Dit geeft kopers op hun beurt weer meer zekerheid over de oplevertermijn en het moment waarop ze hun eigen woning kunnen verkopen.’ 

Lees hier het hele artikel
Medewerkersverhaal Stage in de uitvoering

Ik heb stage gelopen bij Bouwgroep Peters als assistent uitvoerder. Ik ben eerstejaars student bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences. In het vierde kwartaal van dit schooljaar kregen wij de taak om een stage te gaan lopen als assistent uitvoerder.

Na vele positieve verhalen te hebben gehoord over Bouwgroep Peters heb ik contact opgenomen. Na een eerste kennismaking kreeg ik als stageplaats de Mortiere in Middelburg toegewezen. Ik heb ontzettend veel geleerd. Zo ben ik onder andere bezig met kwaliteitscontroles, veiligheidsinspecties etc. Op de bouwplaats werd ik goed ontvangen door alle werknemers, je voelt je snel thuis op je stageplaats.

Ik beveel het enorm aan om je stage te lopen bij Bouwgroep Peters. Je wordt goed ontvangen en ze nemen daadwerkelijk de tijd om je van alles bij te leren. Voordat je het weet is het alsof je er al maanden meeloopt.

Foto: Mechteld Jansen in opdracht van HZ University of Applied Sciences.

Medewerkersverhaal Stage HBO Bouwkunde 1e jaar

Ik ben eerste jaars student Bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences. 24 April ben ik begonnen met stage bij het WVO Zorg project in Oost-Souburg.

 

Ik heb twee maanden stage gelopen in de uitvoering, ik heb niet alleen geholpen maar ook veel geleerd. Ze zeggen dat het in praktijk het altijd anders gaat dan wat in theorie staat en dat klopt ook. Op school leer je vanuit theorieboeken, maar je kan daarbij moeilijk inbeelden wat ze nou precies bedoelen en of snappen hoe iets in elkaar zit en gemaakt wordt. Deze stage heeft me de kans gegeven om nu alles te zien; hoe de bouwplaats geregeld is, hoe mensen hier werken, wat de uitvoerder doet en hoe je van niks tot een gebouw kan gaan.

Tijdens stage heb ik ook school opdrachten gekregen waaraan ik moest werken.

Een van de leukste momenten van de gehele stage periode is dat ik van de kraanmachinist mee mocht klimmen op zijn torenkraan van 24 meter hoog. Dat zie je ook op de foto. Dat noemde hij zijn ‘terrasje’. Ik heb gezien hoe hij de kraan bestuurde en hoe hij bepaalde voorwerpen, containers en meer draaide. Tussendoor hebben we natuurlijk ook leuke grapjes gemaakt via de porto’s en ook veel foto’s en video’s gemaakt.

Deze stage periode heeft mij ook de mogelijkheid gegeven om meer mensen/onderaannemers te ontmoeten, heb daardoor ook geleerd wat die mensen precies doen en ook hoe. Doordat ik bezig geweest was met vragen en praten, heb ik ook vrienden kunnen maken op de bouwplaats. Dat maakte de stage ook veel leuker en heb daardoor met veel plezier elke dag op de bouwplaats gezeten.

Ik heb alleen maar positieve verhalen, maar ik denk dat dit voldoende weergeeft hoe het voor mij was.

Was super leuk om bij Bouwgroep Peters stage te gaan lopen, voor degene die dit leest en ook stage gaat lopen bij Bouwgroep Peters, veel plezier en veel succes!

 

Nieuws Ride for the Roses 2023
Op zaterdag 10 juni trok het blauwe Peters peloton met 27 collega’s over verschillende afstanden (25, 50, 80 & 120km) door Zeeland tijdens Ride For The Roses 2023. Voor iedereen een mooie prestatie tijdens dit Goede doel evenement (KWF Kankerbestrijding).
Ride for the Roses
Medewerkersverhaal Interview met uitvoerder Ruud

Onlangs is appartementengebouw ‘Noorderlofts Estelle’ opgeleverd. Opdrachtgever AM interviewde onze uitvoerder Ruud Verdonk.

“De mooiste fase voor mij en mijn ploeg was het betonwerk. Je ziet de bouw dan echt groeien en de sfeer is goed! De oplevering is natuurlijk ook een prachtig moment. Het is mooi om je eigen gemaakte en begeleide werk over te kunnen dragen. We zijn maar wat trots op ons werk en de kwaliteit ervan!”

Lees heel het interview
Nieuws Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Zeeuwland

Vandaag ondertekenden wij (als een van de partners van Zizo Energieprojecten) samen met De Kok Bouwgroep, Geluk Groep en Zeeuwland een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Het groot onderhoud van de woningen pakken we samen met deze partijen op. Daarnaast gaan we met z’n allen de komende jaren aan de slag met het verduurzamen van de woningen van Zeeuwland op Walcheren en Schouwen-Duiveland.

De afgelopen jaren hebben wij al prettig met deze bedrijven samengewerkt. We kijken dan ook met veel vertrouwen en plezier uit naar de toekomst!

Meer over dit project
Nieuws Bouwkiezersdag 2023

Tijdens de door HZ Bouwkunde georganiseerde ‘Bouwkiezersdag’ ontvingen wij HAVO, WVO en MBO-leerlingen. Wij hopen dat wij hen enthousiast hebben kunnen maken voor een opleiding/baan in de bouw!

Klantverhaal Waterlinie Souburg Noord

Het appartement overtreft onze verwachtingen!
Onlangs ontvingen meneer en mevrouw Brugghe de sleutel van hun splinternieuwe appartement in Souburg Noord. Mevrouw Brugghe: “Wij woonden in Grijpskerke. We hebben overwogen om ons voormalige huis levensloopbestendig te laten maken, maar dit bleek een vrij grote ingreep. Mijn man wilde op zich wel verhuizen, maar op één voorwaarde: het appartement moest aan het water liggen. Zo kwamen we ruim 2 jaar geleden bij de appartementen van ‘Waterlinie’ uit. Geweldig om nu eindelijk de sleutel te mogen ontvangen en het appartement in te gaan richten, we zijn er heel erg blij mee!”

Nieuws Bewust Veilig-dag 2023
Tijdens de Landelijke Bewust Veilig-dag op 29 maart lanceerde wij onze nieuwe veiligheidscampagne: ‘Een veilige situatie op elke bouwlocatie!’. De directie ging ‘on tour’ en bezocht een groot aantal bouwlocaties om de nieuwe campagne te presenteren. Er werd afgetrapt bij het project Hotel St. Joris in Middelburg. Hier is de campagne symbolisch gestart middels het ophangen van het eerste spandoek met onze nieuwe veiligheidsmascotte ‘Peter’! Daarnaast werden alle medewerkers getrakteerd op een heerlijke Zeeuwse bolus en ontving iedereen een handige thermosbeker, zo dragen we gelijk ons steentje bij aan een duurzamere wereld (minder wegwerpbekers).
Nieuws Bouworiëntatiedag Hogeschool Zeeland

Afgelopen week mochten we een groep Bouwkundestudenten van de HZ University of Applied Sciences het bijzondere project Hotel St. Joris te Middelburg laten zien. De transformatie van dit prachtige pand naar luxe cityhotel is al heel ver gevorderd, wat wordt het gaaf!

Hotel St. Joris
Klantverhaal WVO Zorg

“WVO Zorg heeft al tientallen jaren een intensieve samenwerking met Bouwgroep Peters. Elke keer als er een nieuw project aan de orde is, hebben we elkaar helpen ontwikkelen van traditionele opdrachtgever/opdrachtnemer naar partners in een bouwteam. We leren met elkaar nog elke dag over aspecten van kwaliteit en uitdagingen. We stimuleren elkaar om steeds meer tot een hogere kwaliteit te komen en tot hoogwaardige en duurzame complexen.”

Angela Kallewaard & Jaap Wielaart
Raad van bestuur WVO Zorg

Bekijk het project Oranjeplein
Nieuws Isolatieteam Zeeland

Bouwgroep Peters is een van de Zeeuwse bouwbedrijven dat onderdeel uitmaakt van Isolatieteam Zeeland (Zeeuws Energieakkoord). Donderdag 9 februari gingen we van start in Hansweert en Hulst. Op uitnodiging van gemeenten kunnen woningeigenaren gratis en voor niks eenvoudige isolatiematerialen professioneel laten monteren. 

Meer informatie
Klantverhaal B-Lofts & C-Dock

“Natuurlijk is er altijd weleens wat tijdens een bouwproject, maar Bouwgroep Peters kijkt eerst zelf naar een oplossing en lost het, als het kan, ook zelf op. Dat is ontzettend prettig.”

 

Yoeri Kambier
Directeur Zeeuwse Vastgoed bv

Bekijk het project B-Lofts
Klantverhaal (Rijks)monumenten

“Bouwgroep Peters verricht uitstekend werk bij nieuwbouwprojecten en blinkt ook nog eens uit bij rijksmonumenten en beschermde stadsgezichten (o.a. Boutique Hotel Rijks en Hotel St. Joris). Ze zijn van alle markten thuis. Bouwgroep Peters is een betrouwbare partner met professionals op de werkvloer.”

 

Michel Kloeg
Algemeen directeur Kloeg Collection

Klantverhaal Duinhotel Breezand

“De samenwerking met Bouwgroep Peters heb ik als heel positief ervaren. Bouwgroep Peters is een groot bedrijf, maar met een persoonlijke touch. Ze werken mee alsof het een eenmansbedrijf is. Dat is erg prettig.”

 

Jan de Visser
Projectleider Duinhotel Breezand

Bekijk project
Klantverhaal Residence Goese Diep

“De uitdagingen in het ontwerp en de realisatie van het project midden in coronatijd, maakten het een intensief traject. We mogen uitermate trots zijn op het eindresultaat!”

 

Niels Colet
Projectontwikkelaar AM Zeeland

Bekijk project
Klantverhaal Hotel de Timmerfabriek

“Het realiseren van dit project was een enerverende reis van in totaal vijf jaar. We kijken terug op een mooi traject, waarin we over en weer al onze expertises gebundeld hebben om tot dit succes te komen. Er is een topprestatie geleverd!”

 

Paul Huges en Joeri Beekman
TEAM Concepts

Video 'The making of'
Nieuws Built Environment Day

Op 26 januari 2023 namen wij deel aan de bedrijvenmarkt van de Built Environment Day, georganiseerd door de Hogeschool Zeeland. Het was erg interessant om de studenten bouwkunde te ontmoeten en hun wensen voor stage en toekomstig werk te bespreken.

Nieuws Safety Culture Ladder

Het veiligheidsbewustzijn en -gedrag binnen ons bedrijf vinden wij erg belangrijk, daarom hebben we ons eind 2022 gecertificeerd op de Veiligheidsladder. Na een 3-daagse audit zijn we trots op het behalen van Trede 2 op deze ‘Safety Culture Ladder’ (Veiligheidsladder). Deze certificering is een bekroning van de stappen die we zetten naar een nóg veiligere werkomgeving op onze bouwplaatsen. Wij bedanken al onze medewerkers voor hun medewerking en inzet!

Algemeen Bedrijfsvideo Bouwgroep Peters

Bekijk hier een mooi overzicht van de diverse projecten waar wij aan werken en onze vele expertises.

Bekijk video
Nieuws Hoogtepunten 2022

2022 was voor ons een jaar van ‘Nog nooits’. Een selectie hiervan hiervan zie je in dit filmpje.

Bekijk video
Medewerkersverhaal Werkvoorbereider Thorsten

Bij mijn vorige werkgever zat ik niet meer op mijn plek. Via via kwam ik in contact met Bouwgroep Peters. Na twee plezierige gesprekken maakte ik in oktober ’21 de overstap. Een onverwachte wending in mijn carrière waar ik geen dag spijt van heb gehad. Van het bouwen in de drukte van de Randstad naar het bouwen aan de mooie Zeeuwse kust.
Binnen Bouwgroep Peters is er een informele werksfeer, het is een platte organisatie en er zijn volop mogelijkheden. Binnen de organisatie is er een enorme diversiteit aan kennis en projecten, van restauratiewerken tot het realiseren van grote bouwprojecten.
Ik ben werkvoorbereider en houd mij momenteel bezig met het schitterende project Britannia te Vlissingen. Hiervoor doe ik de inkoop en voorbereiding van onderdelen. Samen met het projectteam zoeken we naar de beste wijze van uitvoering. Hierbij wordt met name gekeken naar kosten, kwaliteit en veiligheid.
Het mooiste onderdeel van mijn vak is het werken met mensen. Hierbij hecht ik veel waarde aan de transparante en eerlijke communicatie. Zonder kan er niet goed gewerkt worden.

Medewerkersverhaal Stage Desiree

Op dit moment volg ik de opleiding bouwkunde op Scalda aan de Edisonweg. Ik ga nu naar mijn 4e jaar en dus mijn laatste jaar.
Afgelopen periode heb ik stage gelopen bij Bouwgroep Peters. Hier heb ik met de hoofduitvoerder en assistent uitvoerder meegelopen. Tijdens mijn stage zijn we bezig geweest met 3 gebouwen in Vlissingen. Deze zijn te vinden naast de Timmerfabriek aan de Dokwerker. Ik mocht zelf een deel van de uitvoering doen. Hierin kreeg ik ondersteuning maar kreeg veel verantwoordelijkheid van de uitvoerders. Dit vond ik natuurlijk hartstikke leuk, omdat je op deze manier echt kan voelen hoe het is om uitvoerder te zijn in plaats van als hulpje gebruikt te worden.

Op de bouwplaats heb ik heel veel geleerd dankzij de mensen hier. Iedereen was bereid te helpen of dingen uit te leggen als ik iets niet snapte. Ook heb ik naast het leuke werk hier ook veel met mijn collega’s gelachen. Naast het serieuze gedeelte moet je natuurlijk ook af en toe een grapje kunnen maken. Op deze manier is bouwen toch een feestje jongens!
Na mijn MBO ga ik nog 4 jaar HBO bouwkunde studeren en daarna hoop ik terug te komen bij de Bouwgroep Peters en hier als een echte uitvoerder te werken. Tot nu toe mijn leukste stage en ik raad het iedereen aan die het vak van een uitvoerder wilt leren!!

Algemeen Volg jij ons al?

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Volg ons dan op:

Facebook
Instagram
LinkedIn

Nieuws Bouwen aan de toekomst

We vinden het belangrijk om de volgende generatie te motiveren en inspireren. Mark Geuze liet deze eerstejaars Bouwkunde studenten van de HZ University of Applied Sciences alle ins- en outs van de Timmerfabriek zien.

Nieuws Elektrische auto’s in gebruik genomen

Vandaag heeft Auto Poppe een tweetal Seat MII bij ons afgeleverd. De elektrisch aangedreven wagentjes worden ingezet voor algemeen gebruik, zoals het bezoeken van onze projecten door medewerkers van ons bedrijfsburo.

Nieuws Bouwgroep Peters wordt met het jaar groener!

Wij als bouwbedrijven krijgen steeds meer vragen over het verduurzamen van een woning of bedrijfsruimte. Bij de nieuwbouw van ons kantoor werd het casco goed geïsoleerd en werden er een aantal duurzame technieken qua installatie toegepast. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van een luchtwarmtepomp en Ledverlichting. Sinds oktober 2018 hebben wij onze loodsen laten voorzien van  590 zonnepanelen. Op deze wijze kunnen wij geheel voorzien in onze elektriciteitsbehoefte en leveren de overtollige energie netjes en schoon terug aan het netwerk van PZEM

Nieuws Bouwgroep Peters deelnemer Perfect Woningen

Per 1 januari 2018 is Perfect Woningen een nieuwe marktspeler voor wat betreft de nieuwbouw van standaard catalogus woningen. De klant kan kiezen uit 8 verschillende typen woningen in elk 4 uitvoeringen. Voor meer infomatie www.perfectwoningen.nl

bekijk website