Inspiratie

Bouwgroep Peters deelt graag interessante updates of nieuwe ontwikkelingen

Medewerkersverhaal Werkvoorbereider Thorsten

Bij mijn vorige werkgever zat ik niet meer op mijn plek. Via via kwam ik in contact met Bouwgroep Peters. Na twee plezierige gesprekken maakte ik in oktober ’21 de overstap. Een onverwachte wending in mijn carrière waar ik geen dag spijt van heb gehad. Van het bouwen in de drukte van de Randstad naar het bouwen aan de mooie Zeeuwse kust.
Binnen Bouwgroep Peters is er een informele werksfeer, het is een platte organisatie en er zijn volop mogelijkheden. Binnen de organisatie is er een enorme diversiteit aan kennis en projecten, van restauratiewerken tot het realiseren van grote bouwprojecten.
Ik ben werkvoorbereider en houd mij momenteel bezig met het schitterende project Britannia te Vlissingen. Hiervoor doe ik de inkoop en voorbereiding van onderdelen. Samen met het projectteam zoeken we naar de beste wijze van uitvoering. Hierbij wordt met name gekeken naar kosten, kwaliteit en veiligheid.
Het mooiste onderdeel van mijn vak is het werken met mensen. Hierbij hecht ik veel waarde aan de transparante en eerlijke communicatie. Zonder kan er niet goed gewerkt worden.

Medewerkersverhaal Stage Desiree

Op dit moment volg ik de opleiding bouwkunde op Scalda aan de Edisonweg. Ik ga nu naar mijn 4e jaar en dus mijn laatste jaar.
Afgelopen periode heb ik stage gelopen bij Bouwgroep Peters. Hier heb ik met de hoofduitvoerder en assistent uitvoerder meegelopen. Tijdens mijn stage zijn we bezig geweest met 3 gebouwen in Vlissingen. Deze zijn te vinden naast de Timmerfabriek aan de Dokwerker. Ik mocht zelf een deel van de uitvoering doen. Hierin kreeg ik ondersteuning maar kreeg veel verantwoordelijkheid van de uitvoerders. Dit vond ik natuurlijk hartstikke leuk, omdat je op deze manier echt kan voelen hoe het is om uitvoerder te zijn in plaats van als hulpje gebruikt te worden.

Op de bouwplaats heb ik heel veel geleerd dankzij de mensen hier. Iedereen was bereid te helpen of dingen uit te leggen als ik iets niet snapte. Ook heb ik naast het leuke werk hier ook veel met mijn collega’s gelachen. Naast het serieuze gedeelte moet je natuurlijk ook af en toe een grapje kunnen maken. Op deze manier is bouwen toch een feestje jongens!
Na mijn MBO ga ik nog 4 jaar HBO bouwkunde studeren en daarna hoop ik terug te komen bij de Bouwgroep Peters en hier als een echte uitvoerder te werken. Tot nu toe mijn leukste stage en ik raad het iedereen aan die het vak van een uitvoerder wilt leren!!

Nieuws Bouwen aan de toekomst

We vinden het belangrijk om de volgende generatie te motiveren en inspireren. Mark Geuze liet deze eerstejaars Bouwkunde studenten van de HZ University of Applied Sciences alle ins- en outs van de Timmerfabriek zien.

Nieuws Elektrische auto’s in gebruik genomen

Vandaag heeft Auto Poppe een tweetal Seat MII bij ons afgeleverd. De elektrisch aangedreven wagentjes worden ingezet voor algemeen gebruik, zoals het bezoeken van onze projecten door medewerkers van ons bedrijfsburo.

Nieuws Bouwgroep Peters wordt met het jaar groener!

Wij als bouwbedrijven krijgen steeds meer vragen over het verduurzamen van een woning of bedrijfsruimte. Bij de nieuwbouw van ons kantoor werd het casco goed geïsoleerd en werden er een aantal duurzame technieken qua installatie toegepast. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van een luchtwarmtepomp en Ledverlichting. Sinds oktober 2018 hebben wij onze loodsen laten voorzien van  590 zonnepanelen. Op deze wijze kunnen wij geheel voorzien in onze elektriciteitsbehoefte en leveren de overtollige energie netjes en schoon terug aan het netwerk van PZEM

Nieuws Bouwgroep Peters deelnemer Perfect Woningen

Per 1 januari 2018 is Perfect Woningen een nieuwe marktspeler voor wat betreft de nieuwbouw van standaard catalogus woningen. De klant kan kiezen uit 8 verschillende typen woningen in elk 4 uitvoeringen. Voor meer infomatie www.perfectwoningen.nl

bekijk website