Medio 1965 kocht de heer Adrianus Anthonius Peters, geboren te Rosmalen op 19 augustus 1934, bouwbedrijf Haeck in Oost-Souburg. De naam werd na de overname gewijzigd in Aannemingsbedrijf Peters N.V. Het kantoor en de werkplaats waren gevestigd aan het Ambachtsveld in Oost-Souburg. Het bedrijf telde destijds ongeveer 30 werknemers en hield zich voornamelijk bezig met nieuwbouw en verbouw van woningen en overige gebouwen.

Krachten bundelen

Ad Peters was echter niet alleen aannemer, maar ook zeker ondernemer. Hij zocht de uitdaging en de daarmee gepaard gaande kansen op. Peters bundelde eind jaren 60 de krachten met de voorloper van het huidige Heijmans. Als bouwcombinatie Heboma-Peters B.V. werden in de begin jaren 70 vele woonwijken in Oost-Souburg gerealiseerd. Ook de flats van het verzorgingshuis Ter Reede in Vlissingen werden door hen gebouwd. Deze samenwerking werd in 1974 beëindigd.

Ad Peters, oprichter Bouwgroep Peters

Verzekerd van werk

Begin jaren 80 was het malaise in de bouw. Voordat ook Peters in de problemen kwam, wist het bedrijf als laagste inschrijver de opdracht te verwerven voor de nieuwbouw van het Psychiatrisch Ziekenhuis in Goes. Voor die tijd was dit een enorme opdracht. Twee jaar werk verzekerd! Daarna was er weer genoeg kans op betere tijden.

Drie bouwbedrijven onder één dak

Betere tijden braken inderdaad aan. Ondernemer Peters wilde groei en kocht eind 1985 de twee Middelburgse aannemingsbedrijven Geschiere-Wattel B.V. en MACO B.V. Beide bedrijven waren gehuisvest aan de Oostperkweg 19 in Middelburg. Het kantoorpand werd uitgebreid en de medewerkers van Aannemingsbedrijf Peters verhuisden begin 1989 van Oost-Souburg naar Middelburg. Drie zelfstandige bouwbedrijven gehuisvest onder één dak.

Samenvoeging tot Bouwgroep Peters

Om de efficiency te verbeteren en het bedrijf ook voor grote projecten in aanmerking te kunnen laten komen, werden de drie bouwbedrijven per 1 januari 1995 samengevoegd tot Bouwgroep Peters B.V.. Een bedrijf met 120 vaste medewerkers, waarbij kennis en vakmanschap voorop stonden. Tot op de dag van vandaag is Bouwgroep Peters een gezonde en solide onderneming.

Afscheid en toekomst

Ad Peters heeft begin 2008 de aandelen Bouwgroep Peters verkocht. Deels aan zijn eigen personeel, deels aan bevriende zakenrelaties. Het voortbestaan van zijn geliefde bedrijf is hierdoor gewaarborgd. Ad Peters heeft op 23 juli 2009 afscheid genomen van zijn (oud)-medewerkers. Op 14 juni 2017 is hij helaas overleden. We zullen “baas Peters” nooit vergeten.