Beach Hotel Zoutelande

In opdracht van Michel en Sophie Kloeg hebben wij de verbouw en uitbreiding van het Beach Hotel te Zoutelande gerealiseerd. Van het oude hotel bleef alleen het tussengedeelte van de sloop gespaard. Aan weerszijden is het bestaand gebleven bouwdeel voorzien van een nieuwe zijvleugel. Het nieuwe hotel bestaat uit 4 bouwlagen en heeft de beschikking over een 62-tal hotelkamers c.q. suites, grootkeuken, brasserie en vergaderaccommodatie. Dit alles op vier- en een half ster niveau.

Het bijzondere aan dit project was de zeer korte bouwtijd. Met de sloop kon pas gestart worden als alle hotelgasten waren vertrokken. Op 26 oktober 2015 was het zover. De laatste gast was nog maar net vertrokken of de sloopmachines begonnen met hun werk. Geen dag te verliezen, want op 24 maart 2016 moet het nieuwe hotel weer helemaal gebruiksklaar zijn.

Ondanks deze extreem korte bouwtijd van welgeteld 102 werkdagen zijn we deze uitdaging toch aangegaan. Door een goede werkvoorbereiding, het toepassen van zo veel mogelijk in onze eigen werkplaats geprefabriceerde bouwelementen, het inschakelen van betrouwbare onderaannemers en een perfecte samenwerking met onze opdrachtgever moest dit volgens ons haalbaar zijn. Alleen een vorstperiode die langer zou duren dan 5 werkdagen zou spelbreker kunnen zijn.

De gevreesde vorstperiode bleef gelukkig uit. Wel kregen we te maken met een extreem natte winter. De ruwbouw was daardoor kletsnat. Om de geplande opleverdatum te halen hebben we een bedrijf gespecialiseerd in het drogen van gebouwen ingeschakeld. Bouwdeel na bouwdeel werd drooggemaakt. Na voldoende droging kon met de afbouw in dat bouwdeel gestart worden. Op deze manier is het ons gelukt het hele gebouw op tijd klaar te hebben. Met Pasen 2016 konden de gasten een totaal vernieuwd hotel in gebruik nemen. Klus geklaard!

Meer weten over dit project?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Joost Pluijlaar Technisch directeur