Conceptwoning CuraVie

In het samenwerkingsverband VOF Peters – Van der Poel Terneuzen worden in 2016 en 2017 in totaal 82 conceptuele huurwoningen in opdracht van R&B Wonen te Heinkenszand gerealiseerd.

Deze woningen kregen de naam CuraVie, hetgeen “zorg voor leven” betekent. Deze CuraVie woning heeft de VOF samen met R&B Wonen en architect Grosfeld van der Velde op basis van het 3D-betonnen casco van CascoTotaal ontwikkeld. Februari 2016 zijn de eerste 8 woningen in Kwadendamme geplaatst.

Deze conceptuele woningen worden geheel fabrieksmatig geprefabriceerd bij CascoTotaal in Terneuzen. Het casco is van beton en wordt 3 dimensionaal gestort. Een volledige woning bestaat uit 2 of 3 casco’s (2 stuks vormen de begane grond en 1 stuks vormt de bovenverdieping) Deze casco’s worden vervolgens compleet door onze specialisten in een speciaal voor dat doel gerealiseerde loods in Terneuzen onder geconditioneerde omstandigheden afgebouwd.

Het afbouwen bestaat o.a. uit het aanbrengen van elke gewenste gevelbekleding, zoals steenstrips, stucwerk of bevelsidings en de kunststof kozijnen en dakbedekking worden aangebracht. De binnenzijde van het casco wordt voorzien van een keuken, een complete badkamer, binnendeuren, meterkast en trap en alles wordt netjes afgeschilderd. Alle installaties, van riolering tot cv-ketel en van koelkast tot en met de douche, worden ingebouwd. In afwachting van transport naar hun nieuwe locatie worden de casco’s in folie verpakt. Gelijktijdig worden op onze werkplaats in Koudekerke de bijkeukens en bergingen prefab klaargemaakt. Op de dag van plaatsing worden de betonnen casco elementen per dieplader naar de nieuwe locatie getransporteerd.

De elementen worden direct vanaf de dieplader op de heipalen geplaatst en tot een complete woning samengevoegd. Deze woningen zijn dus binnen 1 dag woonklaar! De bewoner zelf dient alleen nog te behangen en vloerbedekking te leggen.

Bekijk ook deze video: https://youtu.be/5bcoDyyzksQ

Meer weten over onze prefab-projecten?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Joost Pluijlaar Technisch directeur