Jan Leo van Deemter (l'escaut) & Stefan den Dekker (Bouwgroep Peters)
20 november 2023

Overeenkomst voor bouw woningen De Admiraliteit getekend

Op maandag 20 november tekenden l’escaut en Bouwgroep Peters een overeenkomst voor de bouw van 23 eengezinswoningen en 27 appartementen in het project De Admiraliteit.

Het project ligt aan De Baloeranstraat, De Maipustraat, De Insulindestraat en de Willem Ruysstraat in de Scheldewijk. De rijwoningen bestaan uit drie blokken van 9, 8 en 6 woningen. De appartementen liggen aan De Insulindestraat en De Willem Ruysstraat. In opdracht van l’escaut gaat Bouwgroep Peters samen met buroSalt het ontwerp en de realisatie van De Admiraliteit verzorgen.

Projectwebsite.

Grondwerk
29 april 2024

Bouwwerkzaamheden gestart

De komende weken staan in het teken van het grondwerk en de voorbereidende werkzaamheden van zowel het binnenterrein als de woningen/appartementen. Hierna starten we met de heiwerkzaamheden.

Stefan den Dekker, Wethouder dhr. Boonman, Jan Leo van Deemter
30 mei 2024

Officiële start bouw

Op donderdag 30 mei vond de officiële start van de bouw van De Admiraliteit plaats. Directeur-bestuurder van l’escaut Jan Leo van Deemter, dhr. Boonman, wethouder van de gemeente Vlissingen en Stefan den Dekker, directeur van Bouwgroep Peters, sloegen de symbolische eerste paal.

Jan Leo van Deemter vertelde in zijn toespraak over de ‘social sofa’ die er komt te staan. “Een social sofa is een goed voorbeeld om verbinding tussen bewoners te stimuleren. Met elkaar versieren de bewoners van De Admiraliteit het bankje, daardoor komen ze met elkaar in contact en leren elkaar kennen. En als je elkaar kent, help je elkaar wanneer dat nodig is.”

Ook de wethouder, dhr. Boonman, sprak over het Scheldekwartier als verbindende factor voor de stad Vlissingen waar De Admiraliteit deel van uitmaakt: “Het Scheldekwartier is de verbindende factor van tussen verleden en heden. Waar vroeger De Schelde zat en waar nu mensen een thuis vinden. Verhalen van vroeger en nu verbinden ons, dus laten we die blijven vertellen.”

Stefan den Dekker, directeur bij Bouwgroep Peters zegt trots te zijn dat zijn mensen De Admiraliteit gaan bouwen. “In het Scheldekwartier hebben we al meerdere projecten mogen doen. Nu is De Admiraliteit voor l’escaut aan de beurt. Dit gedeelte van de stad wordt steeds belangrijker voor Vlissingen. We zijn trots op dat we daar aan bijdragen. Samen met BuroSALT hebben we ervoor gezorgd dat de nautische elementen terugkomen in het ontwerp als verwijzing naar vroegere tijden.”

Meer weten over dit project?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Bas van den Berg Projectleider
Maurice Paijmans Werkvoorbereider
Thomas Mangelaars Uitvoerder