Waar nodig worden bijzondere muurplanten tijdelijk verwijderd samen met een ecoloog, met de intentie om ze na de restauratie terug te plaatsen.
13 oktober 2023

Restauratie kademuren

In opdracht van Gemeente Middelburg & Interreg Vlaanderen-Nederland voeren wij groot onderhoud uit aan de kademuren aan de Korendijk-Kinderdijk.

Het restauratieproces omvat het zorgvuldig herstellen van de kademuur. In eerste instantie worden losse stenen en voegen verwijderd. Vervolgens wordt de kademuur volledig gereconstrueerd.

Waar nodig worden bijzondere muurplanten tijdelijk verwijderd samen met een ecoloog, met de intentie om ze na de restauratie terug te plaatsen. De muurplanten zijn mede belangrijk voor biodiversiteit en vogels. Interreg Vlaanderen-Nederland project Natuur-inbouw zet zich in om verlies van leefgebieden en rust- en slaapplaatsen van gebouwafhankelijke diersoorten zoals vleermuizen, huismussen, tegen te gaan.

Website Gemeente Middelburg.

Ruimte voor de zeldzame plantjes.
26 januari 2024

Eerste resultaten

De eerste resultaten worden zichtbaar! Op sommige plekken zijn de voegen opengelaten zodat hier de (zeldzame) plantjes teruggeplaatst kunnen worden. (Zie ook: https://lnkd.in/eWeVtu8n)

Interview Koos Riemens
1 mei 2024

Werk verloopt voorspoedig

Bekijk hier een item op Oproep Zeeland over het herstel van de kademuren.

Meer weten over dit project?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

William Voet Bedrijfsleider restauratie