Woonzorgcomplex "Scheldehof"

WVO Zorg te Vlissingen heeft op 29 oktober 2014 op het terrein waar vroeger scheepswerf De Schelde was gesitueerd, de voormalige Zware Plaatwerkerij met naastgelegen gronden van de gemeente Vlissingen aangekocht. WVO Zorg heeft in de Zware Plaatwerkerij en een daaraan gekoppelde nieuwbouw een woonzorgcentrum gerealiseerd waarin 91 verpleeghuiswoningen en 52 appartementen voor senioren zijn ondergebracht. Op de begane grond van het complex zijn o.a. in het atrium een grand-café, een atelier, een theater, meerdere cursus- en vergaderruimten en een wintertuin gesitueerd. Onder het nieuwe deel is een parkeergarage voorzien.

Dit project is tot stand gekomen in bouwteamverband. Bouwgroep Peters is hierbij de hoofdaannemer. De installatiewerken worden uitgevoerd door Croonwolter&Dros te Heinkenszand. De inrichting wordt verzorgd door Timmerfabriek Wondergem te Middelburg.

Voordat kon worden gestart met de daadwerkelijke bouw is er een grond- en bodemsanering uitgevoerd. Deze sanering hebben wij uitgevoerd in opdracht van de gemeente Vlissingen. De saneringswerkzaamheden konden hierdoor op een efficiënte wijze worden uitgevoerd in combinatie met de grondwerkzaamheden aan de onder het complex gesitueerde parkeergarage.

In oktober 2015 zijn we gestart met de ontmanteling van de Zware Plaatwerkerij. Direct nadat de sanering was uitgevoerd is er met de werkzaamheden van de nieuwbouw aangevangen.

Het project is meerdere keren genomineerd voor diverse (architectuur)prijzen.

Deze video is gemaakt i.v.m. de nominatie van WVO Zorg voor de Gouden Piramide 2018.

 

De headerfoto van deze pagina en de twee interieurfoto’s van het restaurant in de fotogalerij zijn gemaakt door © Ronald Tilleman. 

Meer weten over dit project?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Cor Schroevers Projectleider