Het luxe interieur van een van de hotelsuites.

Hotel De Timmerfabriek

In samenwerking met TEAM Concepts heeft Bouwgroep Peters het project De Timmerfabriek te Vlissingen ontwikkeld. Dit rijksmonument uit 1917 is eerder door Bouwgroep Peters gerestaureerd en is nu volledig omgebouwd tot uniek en hedendaags 4-sterrenplus hotel.

De exploitatie is in handen van Kloeg Collection, een bekende partner met meerdere succesvolle hotelexploitaties.

In dit project zijn alle prachtige hotelsuites door TEAM Leisure verkocht aan individuele eigenaren voor belegging en/of eigen gebruik. Dit unieke project is de kwartiermaker voor het Scheldekwartier en naastgelegen Timmerplein en geeft een nieuw cachet aan dit hernieuwde stadsdeel.

Op 19 mei 2022 is de officiƫle opening van Hotel de Timmerfabriek gevierd. Bekijk hier de video van TEAM Leisure over dit bijzondere moment.

Bouwgroep Peters heeft uitgebreide ervaring en expertise in het renoveren en restaureren van monumentale objecten. Dat kwam enorm goed van pas bij de herontwikkeling en realisatie van dit unieke culturele en industriƫle erfgoed. De samenwerking was uitstekend.
Joeri Beekman en Paul Huges TEAM Concepts
Terugplaatsing van het torentje.

Terugplaatsing torentje

Een bijzonder moment tijdens de bouw was de terugplaatsing van het iconische torentje. Deze was tijdens een bombardement in 1943 gesneuveld. Aan de hand van oude tekeningen en foto’s is het torentje opnieuw geconstrueerd en vervolgens op het gebouw geplaatst.

TEAM Leisure heeft een mooie film laten maken van deze bijzondere mijlpaal.

Meer weten over dit project?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Gert-Jan Dronkers Planvoorbereider