Duinhotel Tien Torens

Het meest spraakmakende gebouw van 2017 staat in de duinen van Zoutelande. Vanaf begin 2018 kunt u een duinlodge huren in “Duinhotel Tien Torens”. Vanuit het Duinhotel heeft u een schitterend uitzicht op zee of op het mooie Walcherse landschap. Vanaf uw plek op het terras kunt u de 10 torens zien van de omliggende dorpen. De start van de bouw van “Duinhotel De Tien Torens” vond plaats in april 2016. Het gebouw is eind 2017 opgeleverd. Het niet alledaagse ontwerp is van Lokerse Architekten.

Het plan is geïnitieerd door IIB-Projectontwikkeling te Domburg.

Uitdagingen tijdens het project

Duinhotel Tien Torens dankt zijn naam aan het begin april 2016 gesloopte hotel. Na de sloop, archeologisch onderzoek en het ruimen van enkele granaten zijn we met de bouw gestart. De ligging in de duinen en de relatief kleine bouwplaats waren een extra moeilijkheidsfactor. Echter ook de bouw zelf was een uitdaging op zich. Het benodigde zware heiwerk en het inbrengen van de stalen damwanden was niet zonder risico voor de omgeving. Door een goede voorbereiding en het inhuren van professionele partijen is de schade beperkt gebleven tot een enkel scheurtje. Het gehele bouw is uitgevoerd in beton. Deels in het werk gestort, deels uitgevoerd in prefab betonnen gevelelementen. Het gebouw wordt één met het omliggende duinlandschap.

Meer weten over dit project?

Wij vertellen u graag meer over onze projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Ewout Dek Projectleider