(769) Markt 49 Middelburg

(769) Markt 49 Middelburg

Het pand waar voorheen het Nederlands Koffiehuis en daarna het chinees-indisch restaurant Tah-Xin gevestigd waren, is getransformeerd tot een nieuwe modewinkel "The Sting". Alleen het voorhuis aan de Markt en de zijgevel aan de Gravenstraat bleven grotendeels gehandhaafd. Alle overige onderdelen werden gesloopt. Funderingen, begane grondvloer, verdiepingsvloer, gevels en dakkonstruktie werden nieuw opgetrokken. De gevel aan de Marktzijde is gerenoveerd en in stijl aangepast.

Gezien de ligging op de hoek van de Markt en de Gravenstraat een lastig karwei. De Markt dient ten alle tijde, maar zeker op donderdag, vrij gehouden te worden voor de weekmarkt. De Gravenstraat is smal, vooral bij kraanwerk geeft dit overlast voor publiek en middenstand. In goed overleg is deze verbouw toch zonder al te veel problemen verlopen en is dit pand een aanwinst voor de Middelburgse Markt en haar winkelende publiek.

 

De verbouw is uitgevoerd in opdracht van Dulvast B.V. Het ontwerp is van architectenbureau Rothuizen van Doorn 't Hooft te Middelburg.

 

Wij zijn in januari 2008 gestart met deze vernieuwbouw en de interieurbouwers van "The Sting" konden nog voor de bouwvak van 2008 starten met de afbouw.

 

Samenstelling projectteam:

William Voet (projectleider), Willem de Brabander (uitvoerder), Jeroen van der Willigen (uitvoerder afbouw) en Edwin Schinkel (werkvoorbereider) 

    

Luchtfoto's: Peter Buteijn Vlissingen