(885) Restauratie lantaarn RK-kerk Goes

(885) Restauratie lantaarn RK-kerk Goes

De Heilige Maria Magdalenakerk is gebouwd tussen 1906 en 1908 in neogotische stijl. Het ontwerp is van de architecten A.A.J. Margry en J.M. Snickers (bron PZC)

 

December 2011 zijn wij gestart met het plaatsen van de benodigde steigers. Zowel aan de buitenzijde als binnen in de kerk worden steigers geplaatst voor de restauratie van de lantaarn op het dak van de Heilige Maria Magdalenakerk in Goes. Het restaureren van deze koepel is de afronding van de algehele restauratie van deze kerk. Scheuren in de muren, het priesterkoor en de zijaltaren werden al in 2007/2008 door onze restaurateurs onder handen genomen.

 

De restauratie van de lantaarn is niet voor zijn tijd. De koepel is in slechte staat. Door deze slechte staat ontstonden lekkages, ook de kap werd hierdoor aangetast. De koepel krijgt, behalve een grote opknapbeurt, ook zijn functie als natuurlijke lichtbron weer terug. De lantaarn is al vele jaren geleden aan de binnenzijde dichtgemaakt om overlast van onder andere insecten te voorkomen. Het werk is in mei 2012 opgeleverd.

 

Opdrachtgever is het kerkbestuur i.s.m. het Bisdom Breda.

Architect is RDH-Architecten te Middelburg/Breda.

 

Samenstelling projectteam:

William Voet (projectleiding), Gert-Jan Dronkers (werkvoorbereiding) en Boaz Brom (uitvoering)