(740) Medisch Centrum "Ambachtsveld" Oost-Souburg

(740) Medisch Centrum "Ambachtsveld" Oost-Souburg

Het Ambachtsveld in Souburg. Voorheen was hier het kantoor, werkplaats en opslagterrein van het voormalige Aannemingsbedrijf Peters, gevestigd. In april 1988 verhuisden de toenmalige medewerkers definitief naar het kantoor aan de Oostperkweg 19 te Middelburg. Het pand heeft jarenlang leeg gestaan, totdat de werkplaats begin jaren '90 werd verhuurd aan de Rijksgebouwendienst als opslagdepot voor het Rijksarchief. In 2003 werd de huur beëindigd en dreigden de panden te verpauperen. De toenmalige eigenaar, AVV-beheer uit Middelburg, verkocht de locatie vervolgens aan Marsaki te Goes.

 

Marsaki ontwikkelde het plan in samenwerking met de gemeente Vlissingen. Het ontwerp was in handen van architectenbureau Rothuizen van Doorn 't Hooft te Middelburg. Na wat heen en weer schuiven met de bebouwing op het beschikbare terrein kreeg de ontwikkeling uiteindelijk zijn definitieve beslag. Gerealiseerd werden:

 - een medisch centrum, waarin ondergebracht de Huisartsengroep Souburg, het Para Medisch         

   Centrum "In Balans" en een unit van Zorgstroom voor het verstrekken van Thuiszorg in de wijk;

- 4 PG-groepswoningen voor cliënten van het SVRZ;

- 13 patiowoningen voor de verkoop.

 

Na het sloopwerk van de besaande bebouwing en gedeeltelijke grondsanering werd in november 2006 met de eerste werkzaamheden gestart. Het Medisch Centrum werd in januari 2008 opgeleverd, de patiowoningen in maart en tenslotte de PG-woningen in mei.  

 

Samenstelling projectteam:

Joost Pluijlaar (projectleider) Ruud Verdonk (uitvoerder) en Bram Jansen (werkvoorbereider)

 

Luchtfoto's: Peter Buteijn Vlissingen

De overige foto's zijn ons kostenloos ter beschikking gesteld door het Dorpsplatform Oost-Souburg, waarvoor onze hartelijke dank.