(794) Résidence "Wijngaerde" Domburg

(794) Résidence "Wijngaerde" Domburg

Domburg. Dorp aan de Noordzee. Rijk verleden ........... rijke toekomst. Domburg moet weer allure krijgen. Na de restauratie van het Badpaviljoen en de nieuwbouw van het landgoed de Hooge Duyn en het appartementencomplex Résidence Ruimzicht dient Domburg weer de grandeur uit te gaan stralen als in vroeger tijden.  

 

Corry en Adrie Meijers, eigenaren van het het voormalige Motel 't Groentje zijn de volgende initiatiefnemers. Ook zij wilden hun steentje bijdragen aan de metamorfose van hun Domburg.

't Groentje is perfect gelegen. Hét knoopunt van het dorp, de centrale plaats ........ daar gebeurt het!

Ook voor deze centrale plek heeft het Archirtectenbureau voor Harmonische Architectuur uit Voorstonden een gebouw, geheel in stijl van het Badpaviljoen en het Hooge Duyn ontworpen. Een complex met restaurant, enkele winkelunits en 22 royale

vakantieappartementen. Het geheel voorzien van een ruime parkeerkelder.

 

In oktober 2008 is "Het Groentje" inclusief de bijbehorende planontwikkeling verkocht aan Arcus Projectontwikkeling te Middelburg.

 

De bouwvergunning is verleend voor de bouw van maximaal 28 appartementen. Op 11 juni 2010 is gestart met de sloop van het oude "Groentje". De winkelruimten zijn juist voor het zomerseizoen van 2012 opgeleverd. De appartementen zijn begin 2013 aan de nieuwe eigenaren overgedragen. 

 

 

Samenstelling projectteam:

Jan le Duc (super-visor), Ewout Dek (projectleiding en werkvoorbereiding), Ruud Verdonk (uitvoering) 

 

 

Luchtfoto's: Peter Buteijn Vlissingen