(696) Masterplan "Over de Dijk" Heinkenszand

(696) Masterplan "Over de Dijk" Heinkenszand

Bouwgroep Peters was bij de aanbesteding de laagste inschrijver en mocht in opdracht van R&B wonen te Heinkenszand het complex "Over de Dijk" realiseren. Voor rekening van R&B moest, naar een ontwerp van architectenbureau Rothuizen van Doorn 't Hooft te Terneuzen, binnen 2 jaar bouwtijd de volgende gebouwen realiseren:

 

- Blok A; 16 groepswoningen voor cliënten van het SVRZ

- Blok B; 6 patiowoningen t.b.v. de verkoop

- Blok C; Woonzorgcomplex "De Fonteyne", bestaande uit 31 appartementen, dagopvang, grand-café,

kinderdagverblijf en huisartsenpost;

- Blok D1 + D2; 22 verkoopappartementen bestaande uit 2 woonblokken van ieder 5 bouwlagen.  

Beide blokken zijn voorzien van een parkeerkelder;  

- Blok E; 8 wooneenheden voor cliënten van 't Gors

 

Teneinde de opleveringsdatum haalbaar te maken is het project uitgevoerd in 2 bouwstromen. bouwstroom 1 betrof de bouw van de appartementen en het woonzorgcomplex. Alle overige gebouwen werden in bouwstroom 2 ondergebracht. De gebouwen in bouwstroom 1 werden uitgevoerd in gietbouw. Bouwstroom 2 werd traditioneel in kalkzandsteen opgetrokken.

 

De 1e paal van het complex werd op 15 maart 2005 geslagen.  De oplevering vond plaats in fasen. De patiowoningen op 16 juni 2006, 't Gors op 22 september, SVRZ op 13 oktober, de koopappartementen op 21 december en de Fonteyne op 23 februari 2007. 

Netjes binnen de bouwtijd . Klus geklaard!

 

Samenstelling projectteams:

Jos Beijer (projectleider) Jan le Duc (uitvoerder A) Max Ras (uitvoerder B) Ewout Dek en Michiel Steenblok (werkvoorbereider).

 

Luchtfoto's: Peter Buteijn Vlissingen