(711) Buitenplaats "De Hooghe Duyn" Domburg

(711) Buitenplaats "De Hooghe Duyn" Domburg

Waar eens het verzorgingshuis Ter Mantelinge stond, verrees het Buiten "De Hooge Duyn". Een initiatief van drie Domburgse ondernemers, die Domburg weer het grandeur van vorige eeuwen terug wilden geven. Het Architectenbureau voor Harmonische Architectuur uit Voorstonden ontwierp het complex. Een "Buiten" zoals het hoort. Een statig hoofdgebouw (herenhuis) aan beide zijden geflankeerd door een even statig koetshuis. Natuurlijk voorzien van een rijk versierde toeganspoort en bijbehorende oprijlaan. Gelegen in een prachtig natuurgebied met duinen, bossen en een eigen watergracht. Dat is pas "Buiten" wonen!

Authentieke stijl

Een complex in authentieke stijl, maar binnen zijn de vijf appartementen (hoofdgebouw) en de twee woonhuizen (koetshuizen) voorzien van de modernste technieken en werden de meest prachtige materialen toegepast. Vanzelfsprekend worden de hedendaagse rijtuigen netjes opgeborgen in de onder het hoofdgebouw gesitueerde parkeergarage. Wonen op stand ....... dat is hier zondermeer van toepassing.

 

Na de sloop van Ter Mantelinge gingen onze vaklieden na de bouwvak van 2005 aan de slag. De parkeergarage werd opgetrokken van beton. De opbouw van de gebouwen werd traditioneel uitgevoerd. Het complex is in de 2e helft van 2006 in gebruik genomen door de trotse bewoners. Trots ........ dat zijn ook wij, de bouwers. De kans, een dergelijk complex te realiseren, is niet voor ieder (aannemer) weggelegd. 

 

Samenstelling projectteam

Jos Beijer (projectleider) Henk Minderhoud (uitvoerder) en Ewout Dek (werkvoorbereider) 

 

Luchtfoto's: Peter Buteijn Vlissingen