(806) Résidence "Ruimzicht" te Domburg

(806) Résidence "Ruimzicht" te Domburg

Wie vanaf de richting Westkapelle  Domburg binnenreed, zag direct grenzend aan de prachtige golfbaan als eerste het in 1968 gebouwde appartementencomplex Ruimzicht liggen. Op 5 mei 2007 werd iedereen verrast door een artikel in de PZC waarin te lezen stond "Ruimzicht staat op instorten".

 

De VVE Ruimzicht had Grontmij te Middelburg te hulp geroepen, nadat zij, na een heftige storm, hadden geconstateerd dat het gebouw hevige scheurvorming vertoonde. Het eindrapport van Grontmij was vernietigend: Het gebouw was instabiel en instorting dreigde. Nog diezelfde nacht werden de ongeveer 25 bewoners door de gemeente Veere gesommeerd het complex te verlaten. Zo geschiedde.

 

Al gauw bleek dat de herstelkosten van de 42 vakantieappartementen verspreid over 3 gebouwen van 3 verdiepingen, hoger zouden zijn dan de kosten voor nieuwbouw. De VVE besloot vervolgens architect Egbert Hoogenberk van het Bureau voor Harmonische Architectuur te Voorstonden het ontwerp te laten maken. Dit bureau is bekend vanwege zijn ontwerpen in historische sfeer. Zo heeft het bureau ook in Domburg haar sporen ruimschoots achtergelaten (Badpaviljoen, Domburgse Poort, De Hooge Duijn en binnenkort Residence  Wijngaerde).  

 

Hoogenberk ontwierp een compact gebouw, waarbij het lijkt of het uit drie losse gebouwen bestaat. Zo zijn de gevels en daken aan de straatkant, aan de golfbaan- en zeezijde verschillend van stijl, kleurstelling en materiaalkeuze. Het complex wordt vier (inclusief kap) verdiepingen hoog. Onder het gebouw komt een 2-laagse parkeerkelder met autolift. De bouwvergunnig is eind 2008 verleend. 

 

Na de bouwvak van 2009 zijn wij gestart met de sloop. Na een vijftal weken slopen kon de bouw daadwerkelijk van start. De oplevering staat gepland eind 2011.

 

Er zijn nog enkele appartementen te koop. Hebt u interesse voor de aankoop van een appartement? Kijk dan op www.vanraaijenmakelaardij.nl

 

Samenstelling projectteam:

Jan le Duc (super-visor) Ewout Dek (projectleider), Joost Thoonen (werkvoorbereider), Benjamin de Visser (uitvoerder).

 

Voor meer foto's zie www.residenceruimzicht.nl onder bouw activiteiten