(849) Nieuwbouw 37 koopwoningen "Goese Schans" te Goes

(849) Nieuwbouw 37 koopwoningen "Goese Schans" te Goes

Na een lange tijd van procedures en bezwaren was het dan eindelijk zo ver. De werkzaamheden op "De Goese Schans" zijn op 5 december 2010 dan toch van start gegaan. Gestart is met de bouw van 37 stadswoningen (koop- en koop/garant). De woningen worden gebouwd onder Woningborggarantie. De oplevering van de eerste woningen heeft eind 2011 plaatsgevonden. De laatste woningen begin 2012.

  

Hoe het verder gaat met de bouwproductie op "De Goese Schans" staat nog niet exact vast. Immers, door een uitspraak van de Hoge Raad is het bestemmingsplan afgekeurd. Hierdoor kon niet begonnen worden met de realisatie van de 10 kadewoningen en de bouw van 30 + 12 appartementen. Vlak voor de bouwvak van 2011 werd bekend dat de gemeente Goes, gezien de tegenvallende verkopen ten gevolge van de crisis,  dit prestigieuze plan voor enkele jaren in de koelkast te zetten en prioriteit te geven aan andere wijken in ontwikkeling binnen de gemeente goes. Medio 2012 is nog steeds niet duidelijk wanneer het vervolg van de Goese Schans zal starten. Een en ander hangt geheel af van de ontwikkelingen van de woningmarkt. Duurt de recessie voort, dan zal de verdere ontwikkeling nog enige jaren op zich laten wachten.

 

Medio 2015 is er sprake van een herontwikkeling van de Goese Schans. Wat er gebouwd gaat worden is nog niet bekend gemaakt.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen inzake De Goese Schans? 

Kijk dan op www.goeseschans.nl 

 

 

Samenstelling projectteam:

Michiel Steenblok (projectleider), Stefan Nieuwenhuize (werkvoorbereider) en Peter Martens (uitvoerder).

  

 

Luchtfoto's: Peter Buteijn