(874) Zorgappartementen Rijckholt Geersdijk

(874) Zorgappartementen Rijckholt Geersdijk

Op onze laatste werkdag voor de bouwvakantie 2011 kregen wij het bericht, dat wij de laagste inschrijver waren voor de uitbreiding van Landgoed Rijckholt te Geersdijk. Het landgoed breidt uit met een 34-tal nieuwe zorgappartementen. 30 appartementen worden gerealiseerd in complex 't Hofje en 4 appartementen in 't Boothuis. Het ontwerp is van architect Cees Bons. De gehele begeleiding van de voorbereidingsfase was in handen van BMVV bouwmanagement te Bergen op Zoom.  

 

Landgoed Rijckholt is sinds de watersnoodramp van 1953 in het bezit van de familie Bakker. Het landgoed bestaat uit een natuurgebied van 6,7 ha en is gelegen nabij het dorpje Geersdijk op Noord-Beveland.

Nadat in 2003 het fruitteeltbedrijf werd beëindigd, werden nieuwe activiteiten door de familie ontplooid. Zo werden er in de loop der jaren een Bed & Breakfast, een restaurant, diverse zorgappartementen voor permanente bewoning en een internet bedrijf gehuisvest. Er is dus al fink gebouwd en verbouwd op het landgoed. De toekomstige uitbreiding met 34 zorgappartementen geeft wel aan, dat in een behoefte wordt voorzien. Voor meer informatie over Landgoed Rijckholt www.rijckholt.info

 

De nieuwbouwis medio september 2011 gestart. De oplevering vond plaats op 29 juni 2012.

 

 

Samenstelling projectteam:

Joost Pluijlaar (projectleider), Joost Thoonen (werkvoorbereider) en Jan Dekker (uitvoerder)