(1000) Revitalisering ADRZ Vlissingen

(1000) Revitalisering ADRZ Vlissingen

Nieuwbouw van een nieuw ziekenhuis op "De Mortiere" te Middelburg. Daarna weer nieuwbouw-plannen op industrieterrein "Ramsburg" te Middelburg. Na jarenlang getouwtrek en luchtkastelen bouwen, werd mei 2015 toch uiteindelijk gekozen voor de verbouw van het bestaande ADRZ ziekenhuis aan de Koudekerkseweg te Vlissingen.

 

Het huidige ziekenhuis, dat al jaren niet meer voldoet aan de eisen, wordt verbouwd tot kliniek voor planbare zorg, diagnostiek, twee operatiekamers, beeldvormende technieken, poliklinieken en dag behandeling. Het ziekenhuis wordt dus veel kleiner dan nu (2015) het geval is.

 

Initiatiefnemer is Zeeland Investments Beheer van Henk van Koeveringe. Het ADRZ huurt vervolgens het gebouw van het ZIB. Ongeveer de helft van de investeringskosten is verkregen middels crowdfunding. De benodigde 10 miljoen euro aan funding was binnen de kortste keren vol.

 

Net voor Kerst 2015 kreeg ons bedrijf de opdracht voor deze grootschalige verbouwing.

De uitdaging was, dat de 1e fase,  deels nieuwbouw (entree/ontvangsthal) en deels verbouw (de verpleegafdeling), uiterlijk in juli 2016 moest zijn opgeleverd. Van een gedegen voorbereidingstijd was dus geen sprake. We moesten direct volop "aan de bak". Ten gevolge van een perfecte samenwerking is het ons gelukt iin juli 2016 de 1e fase op te leveren.

 

De 2e fase betreft voornamelijk het updaten van het oudste gedeelte van het ziekenhuis (rechts, gezien vanaf de Koudekerkseweg). Hiermee is in september 2016 gestart. De 2e fase is in juni 2017 opgeleverd.

 

Opdrachtgever: Zorgvastgoed Zeeland te Kapelle

Architect: AtelierPro te Den Haag

Bouwmanagement: RDH Architecten te Middelburg

 

Projectteam:

Joost Pluijlaar (projectdirecteur), Gert-Jan Dronkers (projectleiding / werkvoorbereiding), Jan Dekker (uitvoering) en Krijn Wielemaker (ass. uitvoering).

 

Luchtfoto's: Peter Buteijn Vlissingen